Image Putkilaserien tulee täyttää työn ja käyttäjien asettamat vaatimukset. Niiden on oltava kestäviä, kompakteja, helppokäyttöisiä, virtalähteiltään monipuolisia ja useilla automaattitoiminnoilla varustettuja. Säteen on oltava näkyvä ja terävä, jotta työt voidaan tehdä päivällä kirkkaassakin valaistuksessa.

Topcon TP-L5 -sarjan putkilaserit ovat metallikuorisia, täysin vesitiiviitä kojeita, joten ne kestävät kovimmatkin työskentelyolosuhteet. Kaikissa malleissa on irrotettava sisäinen akku ja ulkopuolisen akun käyttömahdollisuus sekä paristokotelo. Alkaliparistoilla käyttöaika on yli 50 tuntia.

TP-L5A ja 5G malleissa on Topconin patentoima nopea automaattinen suuntaus, joka helpottaa laserin asettamista. Suuntauksen avulla koje etsii automaattisesti tähtäintaulun keskipisteen ja asettuu tarkasti putkilinjan suuntaiseksi yhdellä napin painalluksella. Toiminto nopeuttaa putkilaserin asennusta ja parantaa tarkkuutta.

Kaikissa malleissa on kauko-ohjain, joka toimii 200m asti molemmista suunnista. Kaikissa malleissa on myös Topconin patentoima optiselektroinen tasaus- ja kallistusjärjestelmä, jonka ansiosta tarkkuus on yhtä hyvä kaikissa kaltevuuksissa.

Vihreä valo

Topcon kehitti ensimmäisenä maailmassa vihreän valon putkilaserin. TP-L5BG ja TP-L5G -malleissa on maailman kirkkain vihreä säde, joka on yli 400 % näkyvämpi ihmissilmälle kuin perinteinen punainen säde. Tämä ylivoimaisesti kirkkain säde näkyy erinomaisesti myös auringonpaisteessa.

Ominaisuudet:
* Kallistuksen asetus -15% - +40%
* Lasersäteen aallonpituus ja väri: 532 nm / vihreä
* Laserluokka 3R
* Akun kesto 40 h / Alkaliparistoilla 50 h
* Alumiinirunko
* Täysin vedenkestävä rakenne: 5 m:n syvyydessä 24 tuntia (IPX8)
* Käyttölämpötila -20°C - +50°C

Perusvarustus:
* Ladattava NiMH-akku BT-53Q
* Laturi AD-7C ja BA-2 adapteri
* RC-200 kaukosäädin
* 200 mm jalkasarja
* Tähystaulu pidikkeellä
* Kantolaukku

© Topgeo Oy
Design by Sanni