Globaalit GNSS korjausviestipalvelut

Topnet Live on reaaliaikainen GNSS-korjausviestipalvelu, joka toimittaa korkealaatuista dataa GNSS-vastaanottimille ympäri maailmaa. Palvelua myydään jälleenmyyjien kautta, ja sitä voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa, mukaan lukien maanmittaus, rakentaminen, GIS ja maatalous. IoT-yhteensopivien laitteiden ilmaantumisen myötä korjausviestipalvelut tarjoavat entistä useammalle toimialalle uusia mahdollisuuksia.

Täysin yhteensopiva kaikkien verkkokorjausta käyttävien rover-mallien kanssa. Tarjolla on myös laaja valikoima lisenssi vaihtoehtoja, joita on helppo käyttää Topnet Live -verkkosivuston kautta. Topcon Positioning Group operoi ja valvoo kaikkia Topnet Live -verkkoja ja Topconin geodeettiset asiantuntijat ja ammattimaiset standardit varmistavat laadukkaan korjausviestidatan toimituksen jokaiseen GNSS-vastaanottimeen.

Käyttökohteet

Rakentaminen

Topnet Liveä käytetään yhä enemmän korkean profiilin rakennusprojekteissa ja siirrytään pois paikallisista tukiasemista. Suuret tienrakennusprojektit, lentokenttien kiitotiet ja työkoneen ohjaustoiminnot hyötyvät kaikki Topnet Live GNSS -tukiasemaverkon luotettavasta tarkkuudesta ja suorituskyvystä.

Maatalous

Topnet Live -verkot tarjoavat johdonmukaiset ja tarkat sijainnit tarkkuusmaatalouden koneille, joita käytetään kaikissa satosyklin sovelluksissa, kuten äestyksessä, kylvössä ja kasvien hoidossa. Varustellut traktorit, ruiskut, levittimet ja leikkuupuimurit hyötyvät nopeista alustuksista ja luotettavasta paikannuksesta mihin aikaan tahansa päivästä tai yöstä.

Maanmittaus

Topnet Live tarjoaa korkean tarkkuuden paikannukseen ammattimaisiin maanmittaus- ja suunnittelusovelluksiin, kuten kartoituksiin, infrarakentamisen mittauksiin, GIS-tiedonkeruuseen ja maastoonmerkintään. Topnet Live poistaa yksittäisten tukiasemien tarpeen, mikä lisää dramaattisesti tuottavuutta ja turvallisuutta.

OEM – järjestelmäintegraattorit

Topnet Live on maailmanlaajuinen paikannuskorjauspalvelu järjestelmäintegraattoreille, tuotesuunnittelijoille ja OEM-valmistajille. Se on ihanteellinen skaalautuviin, tarkkoihin GNSS-paikannussovelluksiin, kuten autoteollisuuteen, teolliseen IOT:hen ja autonomiseen robotiikkaan.

Teknologian yleiskatsaus

Korkean paikannustarkkuuden tarjoamiseksi GNSS-vastaanottimen on kompensoitava satelliittikonstellaatioiden, itse laitteiston ja ilmakehän olosuhteiden aiheuttamat epätarkkuudet. Nämä epätarkkuudet voidaan laskea kiinteiden tukiasemien verkostolla, jotka vastaanottavat jatkuvasti GNSS-havaintodataa.

 

Nämä korjaustiedot lähetetään sitten GNSS-vastaanottimille palveluna. Topnet Live on Topconin GNSS-korjausviestipalvelu, joka koostuu tukiasemaverkosta, korjauslaskentaohjelmistosta ja korjausviestin lähetyspalvelusta.

 

Paikannusmenetelmät

Topcon hallinnoi, operoi ja valvoo kaikkia Topnet Live -tukiasemaverkkoja

RTK

Reaaliaikainen kinemaattinen paikannus (RTK) on menetelmä parantaa satelliittipohjaisista paikannusjärjestelmistä peräisin olevan sijaintitiedon tarkkuutta. RTK toimii paikallisten tukiasemaverkostojen kautta, jota jaetaan eri maiden välillä. Single Base RTK tarjoaa korjausviestin joko tietystä tai lähimmästä tukiasemasta, kun taas Verkko RTK toimittaa korjausviestin useilta paikallisen verkon tukiasemista laskettuna.

PPP

Precise Point Positioning (PPP) on menetelmä, jolla lasketaan tarkkoja paikkoja senttimetritasolla käyttämällä yhtä vastaanotinta globaalissa tukiasemakehyksessä. PPP tarjoaa korkean tarkkuuden ja hitaamman käynnistysnopeuden, mutta tarjoaa palvelua kaikkialla maapallolla paikallisista verkoista riippumatta.

Topnet Live

RTK:n ja PPP:n parhaat puolet
Realpoint

Tarjoaa RTK-tarkkuuden tukiasemaverkosta ja nopean käynnistysajan.

Korjausviestityyppi / toimitus: RTK matkapuhelinverkon kautta

Kattavuus: Alueellinen

Tarkkuus: 2 cm

Alustusaika: Sekunteja

Sovellukset

Maanmittaus, rakentaminen, työkoneohjaus, maatalous, OEM, teollinen IoT ja autonominen robotiikka.

Starpoint ja Starpoint Pro

Tarjoaa PPP-palvelun kaikkialla maapallolla paikallisista verkoista riippumatta.

Korjausviestityyppi / toimitus: Korjaus satelliitista

Kattavuus: PPP L-kaistan kautta

Tarkkuus: Normaali: 50 cm, Pro: 3 cm

Alustusaika: Tavallinen: < 5 minuuttia, Pro: < 20 minuuttia

Sovellukset

​​Maatalous, OEM, maanmittaus syrjäisillä alueilla, autoteollisuus, teollinen IoT autonominen robotiikka.

SkyBridge

Tarjoaa ja ylläpitää sijainnin tarkkuutta, jos RTK-palvelut keskeytyvät.

Korjausviestityyppi / toimitus: Korjaus satelliitista

Kattavuus: Alueellinen tai paikallinen

Tarkkuus: RTK:n katkojen täyttö

Alustusaika: Saumaton, aktivoituu automaattisesti

Sovellukset

Maanmittaus, rakentaminen ja maatalous

Lähetys

Topnet Live -korjauspalveluviesti lähetetään asiakkaiden vastaanottimille kahdella tavalla:

NTRIP – Internet, tyypillisesti käyttäen mobiililaitteen SIM-kortin datalinkkiä

L-Band – Suora lähetys satelliitista

Asiakkailla on käytössä molemmat vaihtoehdot ja he voivat käyttää sitä, mikä heille parhaiten sopii.

Datapalvelut

Lisäpalveluna verkkojen raakadata (RINEX) on ladattavissa. Erikoissovelluksia varten on myös online-korjauslaskentapalvelu.

Jatkuva kattavuus

RTK:lla ja PPP:llä on sekä etuja että haittoja. Siksi Topcon suunnitteli ja kehitti palvelun, joka tarjoaa asiakkailleen pääsyn molempiin järjestelmiin samanaikaisesti, jopa automaattisesti vaihdellen vastaanoton tapaa. Tämä tarkoittaa, että asiakkaalla on käytössä aina molemmista järjestelmistä parhaat puolet ja todella globaali palvelu.

Koko konstellaation palvelu

Topconin tukiasemaverkostossa käytetään kaikkia neljää GNSS-satelliittijärjestelmää: GPS, GLONASS, Galileo ja BeiDou, jota usein kutsutaan täyden konstellaation palveluksi. Tämä varmistaa parhaan tarkkuuden ja luotettavuuden.

Miksi Topnet Live ?

Todella globaali ratkaisu

 

Topnet Live on aidosti maailmanlaajuinen ratkaisu, joka tarjoaa korjausviestiTopnet_tekniset_tiedot_AGpalveluita kaikkialla maailmanlaajuisten PPP- ja alueellisten

GNSS-  tukiasemaverkkojen yhdistelmällä. Suomessa verkko liittyy naapurimaiden verkkoon ja tuo raja-alueille paremman kattavuuden kuin muut verkot.

Topconin operoima

 

Topcon ja kumppanimme ylläpitävät alueellisia GNSS-tukiasemaverkkoja, jotka tarjoavat kattavuuden kaikilla suurimmilla alueilla maailmassa.

 

Rajattomat lisenssit

 

Asiakkailla voi olla vain yksi lisenssi, joka tarjoaa rajattoman palvelun, joka vaihtaa automaattisesti alueellisten GNSS-tukiasemaverkkojen välillä ja vaikka eri maiden välillä.

Luotettava palvelu

 

Topnet Liveä hallinnoivat Topconin omat geodesian ja tukiasemaverkkojen asiantuntijat varmistaen tarkan ja luotettavan palvelun.

 

Joustava ja räätälöity

 

OEM GNSS-piirikorttimme voidaan etukäteen konfiguroida järjestelmäintegraattoreiden asiakkaiden välittömään käyttöön ja niillä on joustavia tilaus- ja lisenssivaihtoehtoja tarpeiden mukaan.

Täysin skaalautuva

 

Koko ratkaisu on skaalautuva, joten järjestelmäintegraattoreiden ei tarvitse rajoittaa asiakkaiden sijaintia tai määrää.

 

Esite Tekniset tiedot Lisätietoja valmistajan sivuilta

Tiedättehän, että huollamme myös kaikki tuotteet

Similä Markku

Tuotepäällikkö
– Takymetrit
– GPS
– Ohjelmat

Puh: 0438240711

Wikman Esa

Markkinointi, hallinto

Puh: 0405432936

Mäki-Tulokas Jouni

Toimitusjohtaja

Puh: 0405832122

Syvälähde Atte

Huolto ja tuki
– Takymetrit
– GPS
– Koneohjaus
– Laserit

Puh: 0447403103